Descobreix els Poke Bowls, el nou menjar de moda

És probable que hagis sentit molt a parlar, o vist a les xarxes socials, el Poke Bowl, una amanida de peix cru servida tant com aperitiu o com a plat principal a la cuina hawaiana on un dels ingredients és el peix.

El Poke Bowl va néixer de la necessitat de menjar un plat fàcil  i ràpid de preparar mentre continuaven treballant. Alguns el relacionen directament amb el sushi o una evolució seva, però és un plat molt més complet.

Poke vol dir tallar en hawaià, i es refereix a trossos de peix cru marinat, habitualment tonyina, que després es col·loca sobre arròs i es complementa amb verdures, fruites i salses.

Un poke clàssic conté sempre una base d’arròs, però a la peixateria d’ ElMercatVell també t’oferim altres opcions de base baixes en calories com la quinoa o la pasta, i una selecció de proteïnes per acompanyar crues o a la planxa com salmó, tonyina, tofu, cebiche de corbina, calamar, gambes o pollastre.

La verdura i la fruita aporten  a aquest plat una combinació infinita de sabors al gust del client. El plat queda acabat amb una salsa, sovint fetes amb soja, wasabi i oli de sèsam.

Els bowls són un plat lleuger, saborós i complet amb un alt valor nutricional. El peix ens aporta proteïnes i àcids greixos essencials; l’arròs conté hidrats de carboni, i la verdura i la fruita ens aporta fibra, vitamines i minerals. Aquest plat inclou a més alguns superaliments com les algues, el peix cru o les llavors, que ofereixen una gran quantitat de micronutrients. La quinoa, com a bona font de proteïnes, fibra i aminoàcids essencials, els Omega 3 del peix, o el calci, el ferro i el iode són alguns dels exemples.

Un plat, el Poke Bowl, que resulta més saciable que altres plats cuinats, i que t’ajudarà a mantenir una dieta més sana, saludable i light durant tota la setmana. La seva combinació d’ingredients, quasi infinita, et permet menjar aquest plat cada dia cuidant la teva dieta.