El nou MercatVell

El nou MercatVell de Sant Cugat és un espai per a gourmets on comprar, menjar, beure, descobrir i compartir experiències gastronòmiques. Instal·lat en un edifici centenari i modernista, s’ha convertit en un elegant mercat del segle XXI amb productes d’alta qualitat per comprar i degustar.

Una desena de paradistes i restauradors ofereixen la millor fruita, peix, llegums, menjar japonès, carns, embotits, creps, amanides, cuina argentina i mexicana, salsitxes gourmet, smoothies, vins, pa i pastissos per comprar o per menjar a les barres, a les taules que envolten les parades o a la terrassa del mercat (Pl. Sant Pere). A més, el mercat acull cada mes showcookings, cates, tallers i altres experiències per a foodies. Una proposta lúdico-gastronòmica que complementa l’àmplia oferta comercial del casc antic de Sant Cugat, autèntic pol d’atracció per als veïns del Vallès.

Al nou MercatVell us esperen, cada dia i de 9 a 23h (divendres i dissabtes fins les 24h):

Un mercat amb història

La plaça de Sant Pere, on avui s’erigeix el Mercat Vell, va ser l’autèntic centre de Sant Cugat, amb l’església de Sant Pere d’Octavià i un mercat setmanal des del segle XII. A finals del XIX, l’Ajuntament va comprar els terrenys per construir-hi el primer mercat cobert de la ciutat, d’estil modernista i amb clares influències de Puig i Cadafalch. L’any 1911, s’inaugurava l’actual edifici, una autèntica joia del patrimoni de la ciutat, que al cap d’uns anys va prendre el nom de Pere San en record del secretari de la Lliga assassinat durant la Guerra Civil.

La seva façana s’ha obert més a l’exterior, sempre respectant l’empremta del modernisme: façana de maó vist amb ceràmica, finestres trapezoïdals, pilastres, peces de ferro amb delicats ornaments florals, etc.

A més d’instal·lar-se en una joia arquitectònica, el nou mercat gaudeix d’una situació privilegiada al centre de Sant Cugat. Un punt de trobada per als vallesans i a només 15 minuts de Barcelona.