LA CARNISSERIA

Entrecots de vedella ecològica, filets de bou, costelles de xai, bistecs de poltre, hamburgueses i tot tipus de tall per endur-te a casa o per tastar a la brasa.

La Carnisseria ofereix una àmplia selecció de les millors carns de qualitat: entrecots de vedella ecològica, filets de bou, costelles de xai, bistecs de poltre, hamburgueses, i tot tipus de talls: entranya, asado de tira, vacio, etc. A més, hi podeu dinar o sopar les seves selectes carns cuinades a la brasa o endur-vos els seus plats preparats. Màxima qualitat carnívora al millor preu

Horari: De dimarts a diumenge de 9h a 23h. Per més precisió consulteu directament a la parada.

LA XARCUTERIA – PASTABAR – PIZZABAR

A Boket Xarcuteria trobareu els millors pernils de gla, embotits ibèrics de primera i els formatges més selectes per comprar o per tastar a la barra. Gaudiu de pasta fresca tradicional de la millor qualitat al MercatVell! Trobareu també les millors i autèntiques pizzes napolitanes cuites en un forn espectacular

A la Xarcuteria trobareu els millors pernils de gla, embotits ibèrics de primera i els formatges més selectes. Hi podeu tastar delicatessen de la millor xarcuteria gourmet i gaudir del millors embotits i formatges en taules, entrepans, etc. A la Xarcuteria el seu personal professional us podrà atendre i aconsellar en qualsevol ocasió.

A la mateixa parada dintre de l’especialitat de cuina italiana podreu gaudir de les millors pastes fresques amb diferents tipus de salses, així com les nostres pizzes cuinades al forn de pedra.

Horari: De dilluns a diumenge de 9h a 23h. Per me?s precisio? consulteu directament a la parada.

Com cuinar un filet de vedella i sortir-ne airós

Quan anem a la carnisseria normalment ens limitem a demanar “un filet tendre”. La vedella té una gran varietat de peces càrnies que podem classificar segons la seva categoria (categoria extra, de primera A i B, de segona i de tercera categoria) o el seu ús a la cuina. En la categoria més alta trobem el llom i el rellom que es caracteritzen per ser les parts de la vedella més valorades, sucoses i tendres. Se sol fer servir el llom per fer rosbif, o fer-la a la brasa o inclús fregit. El rellom també és una bona opció per fer al forn. Però la manera més saludable de menjar vedella, és fer-les a la planxa, on podrem apreciar tots els matisos del sabor de la peça. Cuinar a la planxa és una feina senzilla i ràpida però amb alguns secrets: per fer que quedi excel·lent hi ha alguns trucs que potser no coneixes.

Mitja hora abans de cuinar la vedella treu-la de la nevera

En primer lloc vés a una carnisseria on tinguin varietat de talls i carns com al Mercat Vell i demana als professionals que t’aconsellin sobre la millor peça que tinguin per a l’ocasió. Un cop a casa es recomana netejar la carn amb un drap i no aigua, ja que els líquids fan que es perdi sang i en cuinar-la quedi seca. Mitja hora abans de cuinar la vedella treu-la de la nevera perquè assoleixi la temperatura ambient, si vols un gust més fort, salpebra-la. Escalfa la paella i, quan estigui ben calenta, posa amb compte el llom o rellom que hagis escollit. El truc està a cuinar els lloms d’un en un, ja que les planxes no poden aguantar l’escalfor adequada si poses més d’una peça. 

El marisc per la Nit de Nadal

El marisc un plat ric en nutrients. cedida
El marisc un plat ric en nutrients. cedida

 

Els àpats més tradicionals de Nadal són plats contundents, que se serveixen en grans plates fumejants mentre desprenen una olor que embolica tota la llar. Els plats estrella són l’escudella i carn d’olla, els rostits, els clàssics canelons o, la cirereta del pastís, el tortell de Reis. Entre tots aquests plats on predomina la carn trobem un plat imprescindible i ric en nutrients, el marisc.

REGULA EL NOSTRE ORGANISME

Aquest aliment és ric en grasses poliinsaturades, proteïnes i minerals. Més enllà de ser un aliment exquisit i altament valorat a la cuina, tots els nutrients que dona ens ajudaran a regular el nostre organisme evitant problemes cardiovasculars, reduint el colesterol “dolent” LDL i generar beneficis a la nostra salut òssia. Prepara als teus convidats una sarsuela o un bon suquet amb peix i marisc per començar unes bones festes. I recorda que si en sobra, que no sol passar, pots elaborar altres plats com croquetes, bunyols, sopes o cremes.

PELL LLISA I FERMA, SENSE TAQUES O COLORS NACRATS I UNA OLOR DE MAR AGRADABLE

Quan vagis a comprar marisc assegura’t que és producte fresc, la millor època per menjar-ne és ara, entre novembre i març. Les característiques en les que t’has de fixar quan siguis a la botiga són per una banda la seva pell llisa i ferma, sense taques o colors nacrats, i per l’altre en què facin una olor de mar agradable. El moment ideal per comprar-lo és just abans d’anar a casa per evitar trencar la cadena de fred. Després de la compra és recomanable netejar-lo bé i guardar-lo a la navera o congelar-lo. Aprofita aquestes dates per comprar el marisc de Nadal amb la millor qualitat al Mercat Vell.