Saps quants tipus de pasta existeixen?

Tortellinis durant el procés d'elaboració
Al Pasta Bar del MercatVell trobaràs diferents ofertes per gaudir d’un bon plat a un bon preu

Ara que ja saps d’on prové la pasta i els seus principals beneficis, cal que sàpigues que es pot classificar de dues formes: per la seva elaboració i per la seva forma. Unes varietats que pots trobar al MercatVell.

Pel que fa a l’elaboració existeixen tres grans tipus. La pasta fresca, que es caracteritza perquè s’ha de menjar acabada de fer o conservada en nevera per estar humida. També existeixen les pastes enriquides que porten algun afegit que augmenta el seu valor nutritiu i que li poden donar color. La pasta farcida amb diferents ingredients com carn, peix, ou o verdures, entre d’altres.

GAUDEIX DE LA BONA PASTA AL PASTA BAR DEL MERCATVELL

Si ens fixem en la seva forma, els més coneguts són els espaguetis, fils rodons que acostumen a ser llargs i les tallarines, també llargs però totalment plans. Un dels més populars són els macarrons, amb forma de tub gruixut. Per sopes i guisats, s’utilitzen els fideus, els pistons i les sèmoles. Els nyoquis tenen una catalogació a part, ja que es tracta d’una pasta elaborada amb patata, sèmola de blat i farina. A més, també trobem diverses pastes farcides: els tortel·linis, amb forma de barret, i els raviolis, bosses quadrades amb les vores dentades. L’últim tipus de pasta que pots trobar són les plaques rectangulars que es fan servir per fer canelons i lasanyes.