Les diferències entre les carns vermelles i les blanques

La diferència principal entre la carn blanca i la carn vermella és la quantitat de sang i de greixos que contenen.

No tots els tipus de carn són iguals: la carn de cada animal es caracteritza per unes proteïnes diferents, i per tant, tenen un impacte diferent per al nostre organisme. En aquest sentit, els dos grans grups de carn que podem menjar són la carn vermella i la carn blanca.

Els dos tipus són una excel·lent font de proteïnes, cosa que les fa imprescindibles per mantenir una dieta equilibrada. A més, ens aporten vitamines i minerals fonamentals per al nostre organisme. Aleshores, quina és la diferència entre carn vermella i blanca? Doncs l’element diferencial és la quantitat de greix i sang que te.

La carn vermella és la carn de vedella, bou i cavall i les vísceres. Aquestes carns tenen una quantitat molt més alta de ferro i greix, cosa que fa que siguin molt bones, però, que hàgim de limitar el seu consum, ja que una ingesta excessiva pot resultar perjudicial.

Per aquest motiu, es recomana reduir el consum d’aquestes.

La resta de racions de carn que hem de menjar (3 o 4 a la setmana) ha de ser blanca, és a dir, pollastre, gall d’indi i conill, pel seu baix contingut en greix i purines, un element químic perjudicial per a l’organisme.

I on queda la carn de porc o de xai? Doncs en funció de l’edat de l’animal i les seves condicions de vida, la carn pot ser o bé vermella o bé blanca. De tota manera, els experts no s’acaben de posar d’acord, i mentre alguns diuen que és vermella perquè es tracta com la carn de bestiar, l’Organització Mundial de la Salut (OMS, en anglès) ha afirmat que és carn blanca.

La carn és un element fonamental en la nostra dieta i no l’hem de deixar de banda. A ElMercatVell trobaràs una gran varietat de carns de primera qualitat. Visita la nostra carnisseria i descobreix quines carns són les millors per a la teva dieta.