Gaudir la cuina de tardor

Amb l’arribada del fred i les llums de la tardor, creixen les ganes de cuinar calent a casa. Els carrers es vesteixen de colors groguencs, verds i marrons mentre que la nostra cuina s’omple de plats més elaborats, contundents i dolços, plens d’energia. Perquè la naturalesa és ben sàbia. El temps i la terra en aquesta època de l’any ens proporciona aliments plens d’energia i vitamines per combatre la rutina, la falta de sol o els canvis d’ànim, propis de la tardor.

pumpkin-843934_640

Per gaudir de la fantàstica cuina de tardor us proposem omplir el vostre rebost amb els següents aliments:

Bolets: Un acompanyament perfecte tant per a carns com a peixos i un gran ingredient que mostrarà tot el seu potencial a pastes i pizzes.

Castanya: Un producte que tots vinculem al novembre però que es pot trobar fins a  desembre. Ideal per combinar amb altres productes a cremes o preparar dolços postres de temporada com púdings o flams.

Carabassa: La reina de la tardor és ben aprofitable per qualsevol tipus de plat calent. Amb ella es poden cuinar sopes, cremes, salses, estofats, pastissos i fins i tot croquetes.

Moniatos: Encara que la seva utilitat a la cuina està molt lligada als panellets i la castanyada, és un producte que funciona molt bé al forn i que ens pot donar molt joc, i dolçor, en arrossos, tartars calents o pastissos.

Marisc: A la tardor, algunes espècies de marisc es troben en el seu millor moment per ser degustats. Són de temporada les escopinyes, cloïsses, llagosta, llagostins o vieires. Productes fàcils de cuinar a la planxa o al vapor i que poden fer goig a la nostra dieta. Excel·lents també per a un bon arròs.

Estofats de carn o caça: Són els plats més energètics i els millors aliats pels dies de fred i refredats. Recomanem utilitzar carns de qualitat per guanyar sabor en el resultat i menjar-s’ho amb un bon tros de pa per sucar.

Codony: El menys emprat a les nostres cuines i potser el més dolç de tots els productes que ens brinda la tardor. Ideal pels finals d’àpat acompanyat d’un bon formatge o melmelada de fruita.

A les parades del nou Mercat Vell de Sant Cugat hi trobareu tots aquest productes i més per gaudir de la cuina de tardor. Que aprofiti!

mushrooms-4792_640