Els orígens de la pasta

La pasta és un dels aliments base de la dieta mediterrània, formant part dels àpats de moltes famílies.

Però sabies que el seu origen no es troba en Itàlia?

Alguns descobridors li atribueixen el descobriment a Marco Polo, que va portar la pasta d’un dels seus viatges a la Xina al segle XIII. A diferència dels xinesos, els italians l’elaboraven amb farina de blat i no de mill, ja que a la Xina no hi havia cultius de blat.

Tots els diferents tipus de pasta conten una gran aportació de gluten, ja que facilita el seu assecament i emmagatzematge. Per això, la pasta fresca de elMercatVell és l’opció ideal per a tothom.

En aquest estat absorbeix millor el sabor de les salses, ensalades, carns o peixos amb les que pots acompanyar aquest aliment. La pasta fresca també es pot servir sola, amb un lleuger toc d’oli d’oliva o mantega amb parmesà. A més, després de la invasió musulmana del segle IX, s’han introduït condiments com la llimona, l’ametlla, el festuc o la figa als diferents plats.

La pasta és l’aliment ideal per les persones que realitzen molta activitat física, ja que els hidrats que conté són d’absorció lenta. També té fibra, que ajuda a la regulació del trànsit intestinal. Contràriament a les creences populars, no engreixa perquè conté pocs greixos. Però si és una gran font d’energia gràcies al seu gran contingut en hidrats de carboni.