Els mesos amb R i el marisc

Escamarlants a la peixateria
Pots trobar marisc fresc a la peixateria del MercatVelll

El marisc és un dels aliments que aporta més nutrients al cos: conté vitamines com la E, que té funcions antioxidants; la B, per evitar l’anèmia; i la A, que ajuda a cuidar la pell i la vista. A més, es tracta d’un aliment ideal per incloure a la dieta gràcies al seu baix contingut en greixos.

El marisc es reprodueix dels mesos de maig a agost, per la qual cosa es recomana que no es consumeixi en aquest període

Pel que fa a la millor temporada per menjar marisc, la millor època és des del setembre fins a l’abril, tots els mesos que porten erra. I és que així ho diu una dita popular a Galícia: “Els mesos sense erra, no mengis marisc ni el compris”. Aquesta dita es remunta als anys 40 o 50, quan els sistemes de refrigeració no tenien la mateixa potencia que ara. Això feia que no es pogués garantir que els productes es conservessin en bones condicions, sobretot en els mesos de més calor. Aquesta temporada també coincideix amb el cicle reproductor d’aquestes espècies, que es duu a terme entre el maig i l’agost. En aquest període, el marisc perd pes i les femelles, en pondre els ous, perden sabor i textura, ja que la seva carn es torna més tova.

tasta el millor marisc de LA PEIXATERIA al mercatvell!

Es recomana el consum de marisc durant aquests mesos, no només per afavorir la seva reproducció sinó també perquè tingui una millor qualitat. S’ha de tenir en compte, però, que aquest cicle no és igual per a totes les espècies i que cada una té el seu propi ritme. Complint aquesta norma, es garanteix la continuïtat del marisc i fa que es puguin consumir les diverses espècies durant tot l’any. Al MercatVell pots adquirir ara amb l’arribada de la tardor escopinyes, llamàntol, llagosta, petxines de pelegrí, petxines variades i gambes. A l’hivern serà temporada de cabres, bous de mar, nècores, gambetes, petxines de pelegrí i cloïsses.