El millors vins per maridar un bon àpat en companyia

Persones brindant amb copes de vi
Al celler del MercatVell disposem d’una gran varietat

Hi ha diversos criteris per escollir el vi perfecte per maridar un bon àpat i potenciar les propietats del seu sabor. Pel que fa al color del vi, a banda d’escollir el vi blan pels àpats més lleugers, també s’ha de tenir en compte que és més adient per aquells dies calorosos i lleugers. Els vins negres, en canvi, són millors per als dies freds. Hem de tenir en compte també l’edat, ja que els vins joves són més frescs, afruitats i àcids que els de criança. Cal tenir en compte que els vins negres, quan maduren, desenvolupen millor el seu sabor aconseguint molta més força, més aroma i estan més estructurats.

Cada vi es caracteritza per unes propietats. S’acostuma a dir que els vins negres són per a la carn mentre que el vi blanc és idoni pel peix. Tot i això, alguns factors com la quantitat de sucre i el seu preu poden fer que ens decantem per un o altre vi

Pel que fa al preu, tot i que és un indicador important de la qualitat del vi, cal dir que, en el nostre país no cal gastar-se molts diners per gaudir d’un bon maridat. Mai hem d’anar a comprar un bon pensant que ens hem de gastar obligatòriament molts diners.

Aleshores, quina és la millor manera de saber quin és el vi perfecte? Doncs preguntant. Si t’apropes al celler del MercatVell, podràs demanar recomanació al seu equip, que trobarà el vi perfecte per als teus àpats i pressupost. Si el que vols, en canvi, és jugar una mica i trobar-lo pel teu compte, al celler gaudiràs d’una àmplia varietat de vins de tota mena i preus perquè de mica en mica et converteixis en tot un expert en enologia.