Descobreix el sushi i les seves propietats beneficioses

sushi
Pots tastar diverses variatats de sushi al MercatVell

El sushi, a banda de ser un aliment de moda deliciós, té molts beneficis per la salut gràcies a les propietats dels seus ingredients frescos. Aquest plat típic de la gastronomia japonesa està format habitualment per una bola d’arròs amb un condiment, que pot ser peix cru, verdures o altres tipus d’acompanyats; i en el cas d’algunes varietats, alga nori. Aquest tipus d’alga, que li acaba de donar forma al sushi, és un aliment molt ric en minerals, vitamina A i B i hidrats de carboni de lenta assimilació, els que són beneficiosos per a la salut. L’arròs, per una altra banda, ens aporta proteïnes i hidrats de carboni, a més de no contenir gluten, cosa que fa que aquest plat sigui apte per a celíacs.

 

Gaudeix del sushi a JAPO ASIAN STREET FOOD!

Els diferents tipus de sushi, a més, sempre porten un condiment que li acaben d’aportar el sabor que els converteix en un plat únic: el salmó aporta potassi, seleni i vitamina B12; la tonyina és una font d’àcids grassos poli-insaturats, omega 3 i alts nivells de proteïnes. El marisc també pot acompanyar al sushi aportant diversos aminoàcids i iode.

Tot i això, el sushi no és només arròs amb peix cru: cada cop més s’estan popularitzant varietats que el cuinen o estan fetes exclusivament amb verdures. Cogombre, pastanaga, alvocat i carabassa són només alguns dels condiments que s’hi poden posar. D’aquesta forma, el sushi es converteix també en un plat apte per a vegetarians i vegans. Vine al MercatVell i tasta les diverses varietats de sushi que t’oferim!