Descobreix aquests aliments per depurar el teu organisme

Després dels excessos de les vacances d’estiu toca compensar i cuidar el nostre cos. La  millor manera d’eliminar líquids i evitar la seva retenció és a través d’aliments depuratius, que ajudaran a eliminar les toxines del teu cos per trobar-te més sa i guanyar vitalitat.

Aliments com el bròquil, la coliflor, la carxofa, els espàrrecs, els espinacs, el rave, els nabius o el gingebre, són productes naturals  sense cap mena d’additiu que trobaràs al Mercat Vell. No només t’ajudaran a depurar, desintoxicar i desinflar, sinó que constitueixen tota una cura de la teva salut.

Aquests aliments els pots cuinar tant a la planxa com bullits i evitant afegir-hi sal, oli o qualsevol salsa amb els additius que just estem intentant evitar.  També pots  preparar un brou vegetal amb hortalisses diürètiques i depuratives. Les més habituals són l’api, el porro, la pastanaga i la ceba. Bullides durant 30 minuts amb molta aigua, sense oli i sense sal.

La llimona és l’aliment per excel·lència més reconegut tradicionalment per les seves grans propietats diürètiques i el seu poder per eliminar líquids. El pots prendre en suc, juntament amb poma, espinacs i llima. Aquest suc el pots afegir en batuts de fruita o verdura. Per fer una bona depuració cal que també oxigenem el nostre cos i la nostra ànima, un bon respir mental i físic ajudarà a dur a terme una dieta més efectiva. L’alimentació i l’exercici físics són la clau de la salut.